در رسانه| نگاهی به مشکلات پیش روی خانواده‌های چندقلوی چهارمحال و بختیاری

شهرکرد- ایرنا- همیشه تولد یک نوزاد شادی و شور خاصی در خانواده‌ها ایجاد می‌کند و خانواده‌ها برای پذیرایی از یک فرزند، آماده می‌شود ولی گاهی این شادی با وجود دوقلوها و چندقلوها افزایش می‌یابد.

به گزارش ایرنا، تهیه پوشک، شیرخشک، مکمل‌های غذایی و دارو، پوشاک و فضای مناسب برای نگهداری کودک از جمله نیازهای اولیه و اساسی بعد از تولد هر نوزاد است که با تولد نوزادهای چندقلو این هزینه‌ها چند برابر می‌شود و خانواده‌ها برای تامین این هزینه‌ها از ماه‌های بدو تولد با مشکل مواجه می‌شوند.

هزینه درمان، در برخی موارد هزینه کمک پرستار برای کمک به مادران برای نگهداری از فرزندان و برای مادران شاغل از ماه نهم به بعد نیز هزینه مهد کودک و پرستار از دیگر هزینه‌های است که برای این خانواده‌ها هزینه‌ای بالای را به بار می‌آورد و می‌طلبد، مسوولان برای حمایت از این خانواده‌ها تلاش بیشتری داشته باشند.

در حال حاضر براساس قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت خانواده‌های دارای ۲ فرزند تا چند فرزند از برخی خدمات برخوردار خواهند بود، یکی از آن خدمات، اعطای مرخصی زایمان ۱۲ ماه کامل برای مادران دارای ۲ قلو و یا بیشتر است.

یکی دیگر از اعتبارات ویژه قانون جوانی جمعیت برای خانواده‌های دارای فرزندان چندقلویی پرداخت ۱۰۰ درصد بیمه مادران خانه‌دار دارای سه فرزند و بیشتر در روستاها و مناطق عشایری است که از سوی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و روستاییان تامین اعتبار خواهد کرد.

در راستای قانون حمایت از جوانی جمعیت و فرزندآوری سازمان بهزیستی با حمایت سایر نهادهای حمایت از جمله ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) برای حمایت از خانواده‌های دارای فرزندهای چندقلو اقدامات را انجام داده است و امروز به مناسبت دهه فجر رویداد ملی چندقلوها در استان چهارمحال و بختیاری برگزار شد.

در این میان تعداد از خانواده‌های دارای فرزند چندقلو در گفت وگو با خبرنگار ایرنا از مشکلات، خوشی‌ها، سختی‌های زندگی خود را بیان کردند.

حمایت دولت از خانواده‌های دارای فرزندان چندقلو ناکافی است

سهیلا عسگری یکی از مادران که خود شاغل است و دارای فرزند ۲ قلو است با ابراز خوشحالی و شکرگذاری از خدا برای نعمت فرزندان سالمی که به آنها عطا شده است می‌گوید: با توجه به سختی‌های که بزرگ کردن بچه‌های چندقلو دارند، اما باز هم خدا را شاکر هستیم به خاطر این نعمت که به خانواده ما عطا شده است.

وی گفت: با توجه به مشکلات اقتصادی، تامین مایحتاج همزمان برای بزرگ کردن ۲ فرزند بسیار سخت و هزینه‌بَر است و با توجه به تصویب حمایت از خانواده‌های دارای فرزندان چندقلو و جوانی جمعیت نیاز است از خانواده‌های دارای فرزندان چندقلو حمایت بیشتر شود.

عسگری با اشاره به اینکه فرزندانش ۲.۵ ساله هستند گفت: در همان روزهای ابتدای تولد فرزندانم از سوی مسوولان به ما وعده اهدای یک قطعه زمین داده شد، اما پس از گذشت ۲.۵ سال هنوز این زمین به ما واگذار نشده و هیچ اداره و یا سازمانی جوابگوی ما نیست.

این مادر دوقلوها که از شهرستان خانمیرزا برای این جشن آمده بود گفت: پرداخت ماهانه ۲۵ میلیون ریال کمک هزینه برای فرزندانم از سوی بهزیستی ناکافی است و می‌طلبد با توجه به وضعیت اقتصادی کشور این کمک هزینه به خصوص برای خانواده‌های که در سطح اقتصادی ضعیف و یا متوسط قرار دارند، بیشتر شود.

وی با اشاره به اینکه شاغل است و از ۹ماهگی فرزندانش برای آنها پرستار گرفته است گفت: ماهانه ۴۰ میلیون ریال برای پرستار پرداخت می‌کنند و این امر از سوی مسوولان مورد بی‌توجهی قرار گرفته است.

یک مادر دیگر اهل شهرستان کیار که در زایمان اول خداوند به آنها سه فرزند هدیه کرده است با اشاره به شیرینی تولد سه فرزند گفت: سختی کار مادران دارای فرزندان چندقلو برای مراقبت از نوزادان چند برابر است و این امر باعث می‌شود این مادران از نظر جسمی و روحی شکننده‌تر شوند.

الناز مهربان با اشاره به اینکه مادر و مادرشوهرش توان کمک به او در نگهداری سه قلوها را ندارند در گفت وگو با ایرنا افزود : هر سه بچه با هم به خواب می‌روند گریه می‌کنند، می‌خندند و این امر نیاز است که در کنار مادر یک پرستار همراه هم حضور داشته باشد، که به دلیل مشکلات اقتصادی، توان برای پرداخت هزینه پرستار را نداریم و با کمک همسرم کار مراقبت از فرزندانمام را انجام می‌دهم.

وی به اینکه ماهانه ۲۵ میلیون ریال به حساب ما برای کمک هزینه از سوی بهزیستی پرداخت می شود گفت: این میزان هزینه پوشک آنها هم نیست و نیاز است حمایت بیشتری از خانواده‌ها داشته باشند.

به گفته وی، ماهانه چند بطری شیرخشک یارانه‌ای نیز برای خوراک فرزندانمان داده می‌شود که با توجه به اینکه در برخی مواقع فرزندان نیاز به شیرهای خاص دارند، این شیرهای یارانه‌ای جوابگوی نیاز نیست و باید شیر را آزاد خریداری کنیم و این امر از توان ما خارج است.

حمایت دولت برای طرح‌های اشتغالزایی از خانواده‌های دارای فرزندان چندقلو بیشتر شود

پدر سردشتی که دارای فرزندان ۲ قلو است گفت: با توجه به وضعیت اقتصادی، نیاز است که دولت برای اجرای طرح‌های اشتغالزایی از خانواده‌های دارای فرزندان چند قلو حمایت بیشتری داشته باشد.

سعید نوروزی افزود: برای دریافت مجوز کارگاه تولیدی پوشاک و خیاطی برای همسرم چندین ماه پیگیری کردیم، اما هنوز به نتیجه نرسیده‌ایم و می‌طلبد از سوی مسوولان برای پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و اعطاء مجوز همکاری بیشتری انجام شود.

وی با اشاره به اینکه پدر خانواده دارای فرزندان چندقلو با مشکلات متعددی مواجه هستند گفت: برخی مواقع به دلیل مراقبت چند فرزند زمان استراحت کمتری در خانه دارند و از سوی دیگر باید بتواند هزینه‌های بالای نگهداری این نوزادان را با کار بیشتر جبران کند.

۸۵۰ خانواده چندقلو در چهارمحال و بختیاری زیرپوشش خدمات بهزیستی قرار دارند

سرپرست بهزیستی چهارمحال و بختیاری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه ۸۵۰ خانواده دارای فرزندان چندقلو زیرپوشش بهزیستی استان قرار دارند گفت: این خانواده‌ها از بدو تولد تا ۶ سالگی فرزندان زیرپوشش خدمات حماتی سازمان بهزیستی قراردارند.

معصومه محمدی افزود: از این تعداد خانواده ۷۸۶ خانواده دارای فرزندان ۲ قلو، ۶۳ خانواده سه قلو و یک خانواده چهارقلو هستند.

به گفته وی، سازمان بهزیستی برای حمایت از خانواده‌های چهار نفری مبلغ ۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال، خانواده‌های پنج نفره ۳۱ میلیون ریال کمک هزینه به صورت ماهانه پرداخت می‌کند.

نگاهی به مشکلات پیش روی خانواده‌های چندقلوی چهارمحال و بختیاری

وی گفت: کمک‌های غیرمستمر نیز شامل ودیعه مسکن به هر خانواده‌ ۷۰۰ میلیون ریال، کمک هزینه خرید زمین و ساخت مسکن تا سقف ۲ میلیارد ریال به این خانواده‌ها پرداخت می‌شود.

محمدی افزود: برای تامین و رفع مشکل اشتغال این خانواده‌ها نیز تسهیلات ارزان قمیت پرداخت می‌شود.

وی با اشاره به اینکه برای بحث پرستاری از این فرزندان تاکنون در سطح کشور برنامه‌ریزی انجام نشده، گفت: در صورتی که برنامه کشوری تدوین شود در استان نیز اجرایی خواهد شد.

محمدی افزود: سامانه"صدای چندقلوها" آماده پاسخگویی به سوالات خانواده‌های دارای فرزند چندقلو است.

وی با اشاره به برگزاری رویداد ملی چند قلوها و حمایت از خانواده‌های دارای فرزند چندقلو گفت: این رویداد با هدف تشویق خانواده‌ها به جوان‌سازی جمعیت برگزار شده است.

به گفته وی، هم اکنون نرخ سالمندی استان ۱۰ درصد است.

به گزارش ایرنا، هم‌اکنون چهارمحال و بختیاری دارای ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت است.

کد خبر 129026

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 10 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد